MEEST GESTELDE VRAGEN

Wat verzamelt The Playwall over mij?
 

Van iedere gebruiker die een Playwall invult worden alleen de antwoorden opgeslagen. Dit gebeurt volledig op anonieme basis. We verzamelen geen IP-adressen en gebruiken geen tools als Google Analytics om jouw geslacht, leeftijd en woonplaats te bepalen.

Waarom verzamelt The Playwall deze data over mij?
 

Ieder online mediaplatform wil zijn gebruiker graag beter leren kennen. Zo kunnen media ervoor zorgen dat hun digitale content zo goed mogelijk op hun publiek is afgestemd. Ook kunnen media hun adverteerders beter bedienen als zij weten waar de interesses van hun doelgroep liggen. Met meer inkomsten uit advertenties kunnen media hun journalisten blijven betalen en de inhoud van hun platform verbeteren.

 

Bovenstaande is begrijpelijk. Helaas verzamelen mediaplatforms informatie over hun gebruikers op dit moment vaak niet op een transparante manier.  Vaak wordt er gebruik gemaakt van cookies of tracking pixels. Bovendien is het voor jou niet duidelijk wat er precies over je verzameld wordt, wanneer dat gebeurt en wie die informatie allemaal te zien krijgt.

 

The Playwall vindt dat dit anders moet en ook anders kan. Wij werken vanuit het ideaal dat gebruikers de macht terugkrijgen over hun eigen privacy. Hoe? Door persoonlijke data in te zetten als ruilmiddel. Zo krijg jij toegang tot de content die je graag wilt lezen en leren de mediaplatforms jou op een eerlijke, anonieme en transparante manier beter kennen. Een dikke win-win situatie dus! 

Wat gebeurt er met mijn verzamelde data? 
 

Alle data die bij ons binnenkomen wordt veilig opgeslagen, geanalyseerd en teruggestuurd naar het mediaplatform. Zij kunnen deze data vervolgens inzetten om hun platform te verbeteren of betere deals te sluiten met adverteerders.


Het is belangrijk om te weten dat het mediaplatform alleen algemene conclusies uit deze data kan trekken. Zij zullen nooit achterhalen wie er achter de data zit. Jouw antwoorden blijft dus altijd volledig anoniem.

 

Van wie is de verzamelde data?
 

Het mediaplatform bedenkt zelf de vragen van iedere Playwall. De antwoorden op alle vragen worden door The Playwall verzameld en geanalyseerd maar het mediaplatform is eindverantwoordelijk voor de verzamelde informatie.

 

The Playwall heeft goede afspraken gemaakt met elk mediaplatform en houdt in de gaten of zij zich aan alle regels houden. Zo mogen zij de data bijvoorbeeld niet doorverkopen aan een andere partij, moet alle data ten alle tijden goed worden beschermd en mag het mediaplatform de data niet zo manipuleren dat deze niet langer anoniem is.

Maar het belangrijkste is te onthouden dat de verzamelde data uiteindelijk maar één rechtmatige eigenaar heeft. En dat ben jijzelf.